
DinVinGuide
N. 46Din Vin Guide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Kun om vin.
NYHEDER
Nye 1.cru marker i Bourgogne Pouilly-Loché og Pouilly-Vinzelles har fået tildelt egne 1. cru mark status af det franske landbrugsministerium INAO. I alt fire marker er blevet godkendt. I Pouilly-Loché er det Les Mûres på 7,09 hektarer; mens det i Pouilly-Vinzelles er de tre marker Les Longeays (7,50 hektarer); Les Pétaux (2,76 hektarer) og Les Quarts (12,45 hektarer). Arbejdet med at få klassificeret markerne startede i 2006 med geologiske studier. Nu næsten 20 år efter har de fået 1. cru klassificering. Der er dog strengere regler i forhold til udbytte og modning for disse vine. Udbyttet er maksimalt 5.800 liter per hektar, og vinene kan tidligst frigives 1. juli året efter høsten. Den nye klassificering kan bruges fra 2024 høsten. Vinproduktionen er historisk lav Nye tal fra OIV viser, at…
Finca Agua de la Jarilla
Zuccardi er i dag et af de mest fremtrædende vinhuse i Argentina og holder til i Uco Valley, hvor de har marker primært i Altamira men også i Gualtallary i den nordlige del af dalen. Her i 1.385 meters højde finder man Finca Agua de la Jarilla. Jordbunden er domineret af sten, kalk og caliche, som er en slags cement af ler, sten og sand. På toppen er der et tyndt lag sand. Her meget tæt på Andesbjergene er det især malbec og cabernet franc, som dyrkes.…
BRUNELLO DI MONTALCINO 2020
Der er mange store vine rundt omkring i verden, men skal man udpege en håndfuld af de mest prominente, må Brunello di Montalcino være blandt dem. I hundreder af år har der været en helt speciel respekt omkring de ofte kraftige og store vine fra den lille by i det sydlige Toscana. Selve byen Montalcino ligger på en bakketop 544 meter over havets overflade mellem floderne Ombrone, Asso og Orica, som afgrænser området. Her har man gennem århundreder levet af at producere olivenolie og vin. I 1800-tallet besluttede man at satse udelukkende på sangiovese, altså forbyde andre druesorter, hvilket gjorde, at man adskilte sig fra især Chianti-området. Hvor navnet kommer fra, er stadig lidt en gåde, men flere hælder til, at det kommer fra Mons Lucinus, hvilket betyder Bjerget Lucina,…
Hvor er Champagne på vej hen?
Champagne forbinder de fleste nok med nytår, fest og eksklusive vine. Men det er også en vin langt ud over dette. Vi kender alle de store champagnehuse som Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Mumm, som har gjort den perlende drik berømt over hele verden. Og det er store huse! Selvom Moët & Chandon ikke offentliggør deres produktionstal, siges det, at der laves ikke mindre end næsten 40 millioner flasker af deres basis champagne Imperial årligt. Men som i alle vinområder sker der også en masse nyt i Champagne, og ikke mindst har klimaforandringer og forandringer i forbrugsmønstre stor betydning for Champagne. Jeg vil i denne artikel forsøge at give et indtryk af de forandringer, som sker nu, og som kan ske fremover. GROWER CHAMPAGNE Når jeg besøger de mindre…
“CHILE ER FOR ENDEN AF ENHVER VEJ” — Isabel Allende
Chilenske vine er populære i Danmark. Så populære, at Chile for nogle år siden var det vinland, som solgte mest vin her til lands. I dag har Italien overtaget den position, mens Chile er dumpet ned som nummer syv. Måske ikke overraskende, når man ser på udbuddet af vine og den øgede konkurrence fra lande som Sydafrika, Spanien og Australien. Grunden til Chiles succes som vinproducent skal findes i de optimale dyrkningsbetingelser med et mildt klima, rimelig vandforsyning og gode jordbundsforhold. Samt ikke mindst en kultur, som er drevet af kundens ønsker og en agilitet i forhold til at møde dette. HISTORIEN Det var spanierne, som tog vinen med til Chile i det 17. århundrede, ligesom de gjorde det i Argentina. Vinforbruget var højt i Chile, og det var især…
DE NYE ÅRGANGE fra ØSTRIG
Vinfremstillingen i Østrig er en gammel, stolt tradition, og den dag i dag er vinproduktion en vigtig del af Østrigs landbrugsproduktion. Det er primært mindre vinbønder med vinmarker på under fem hektarer, som dominerer. Det betyder samtidigt, at produktionen er lille, og selvom der findes mange producenter og vine, er det ikke så tit, vi støder på østrigsk vin i Danmark. Dette skyldes især, at produktionen mange steder er for lille til de danske supermarkeder, og da over 80% af al vin, vi køber, netop er gennem disse, så går det ud over den østrigske vin. Og markedsandelen i Danmark er da også forsvindende lille; men det er synd, for der findes mange spændende vine og ikke mindst mange forskelligheder i vinene. Østrigs vindistrikter ligger i den østlige del af…